Rautatientori
18.08 - 20.08
Perustanut Ukrainan ensimmäisen fine dining -ravintolan, Miralin, joka on mainittu ravintoloiden ”50 Best discovery” -listalla ja nimetty yhdeksi Ukrainan ruokaskenen nousevista tähdistä. Uuden ukrainalaisen keittiön lähettiläs suoritti syksyllä 2019 työharjoittelun Kööpenhaminan Amass-ravintolassa – yhdessä maailman johtavista kestävän kehityksen ravintoloista.
Mirali on Ukrainan ensimmäinen fine-dining -ravintola, joka avattiin 15. marraskuuta 2021. Ravintolassa on täysin avoin keittiö, joka perustuu kausiluonteisuuteen, paikallisiin raaka-aineisiin ja jätteettömään tuotantoon.
Mirali sijaitsee Kiovassa historiallisen Podilin kaupunginosan teollisuusalueella, entisen pakkaustehtaan autotallissa. Autotalli on kokonaan kunnostettu, mutta paikan teollinen ilmapiiri on säilynyt. Sisäänkäynnin luona on syvennys, joka on muutettu käymiskellariksi; siellä on korkeat katot ja alkuperäiset betonirakenteet. Ravintolan julkisivu puolestaan on avoin ja lasiseinäinen.
Ravintolan pöydistä asiakkaat voivat hyvin seurata sekä kaupungin liikennettä ikkunoista että ruoanlaittoprosessia.
Fermentoinnilla on erityinen asema Miralin ekosysteemissä. Sen avulla tiimi voi toteuttaa mahtavia kokeiluja ja saavuttaa harvoin löydettyjä makuja. Tänä vuonna ravintola laajeni tutkivalla ja kehittävällä keittiöllä, joka valmistaa umeboshia paikallisista luumuista ja aprikooseista, maitohapotettua japanilaista kvitteniä, katsuobushia hopeakarpista, bottargakaviaaria, erilaisia garumeja, soijakastikkeita ja misotahnoja. Mirali käyttää vain luonnonmukaisesti viljeltyjä paikallisten maanviljelijöiden tuotteita. Jätteettömän ideologian mukaisesti kaikki myymättä jäänyt leipä kierrätetään amazakeksi ja misotahnaksi.
70 % ravintolassa käytetyistä tuotteista on viljelty luonnonmukaisesti tai ne eivät vahingoita ympäristöä ravintolan sisäisten standardien mukaisesti. Karja ja siipikarja ostetaan paikallisilta pienviljelijöiltä, jotka eivät rajoita karjan liikkumista ja antavat niiden laiduntaa vapaasti. Lisäksi ravintola tilaa vain vähintään 5 vuotta vanhaa lypsykarjaa ja vastaanottaa ne kokonaisina ruhoina haaskauksen välttämiseksi. Kalat ja äyriäiset tulevat kokeilluilta ja testatuilta kalastajilta, jotka eivät käytä verkkoja, tai maatiloilta, jotka noudattavat kansainvälisiä standardeja ja suosivat testattua ja hyväksyttyä rehua. Pitkään hajoavien kulutustavaroiden, kuten muovikelmun, leivinpaperin, folion ja jätesäkkien käyttöä harkitaan uudelleen.
Anton Yatsuk on Mirali-ravintolan apukokki, joka työskenteli Mirali Dilbazin kanssa Khata Podoprihorassa ja tuki epäilemättä Miralia tämän omassa ravintolassa.
Maria Ovramenko on palvelupäällikkö, joka on työskennellyt Mirali-ravintolassa sen avaamisesta lähtien.
Mirali-ravintolan filosofia ja toimintatapa perustuvat kahteen perusperiaatteeseen. Keittiömestari Mirali Dilbazin ja hänen tiiminsä kiinnittävät erityistä huomiota tuotteiden laatuun ja siihen, kuka ne kasvattaa. Ennen ravintolan avaamista tiimi etsi vuoden ajan parhaita maanviljelijöitä, joilla on samat periaatteet. Yksi tärkeistä tekijöistä ruokalistan suunnittelussa on eri kulttuureista saatu kokemus ja yhteys Azerbaidžanissa syntyneen keittiömestari Miralin juuriin. Siksi ruokalistalta löytyy dolmaa XO-kastikkeella, suzmea sekä Hersonin kuivattuja tomaatteja tomaattihunajalla Miralin muistona makeista Bakun tomaateista.
Miralin keittiö liittyy läheisesti permakulttuuriin, jossa erityyppiset kasvit kasvavat harmoniassa keskenään samaan aikaan samassa paikassa. Keittiömestari Mirali näkee ruokansa ravintolassa permakeittiönä. Hänen toimintatapansa liittyy läheisesti lähestymistapaan kasvinviljelyssä, sillä ruokia valmistetaan kausiluonteisista ja paikallisista tuotteista, jotka ovat sopusoinnussa keskenään ja täydentävät toisiaan lautasella maksimoiden kunkin lajin potentiaalin. Tällainen asenne on mahdollisimman ympäristöystävällinen.
Mirali käyttää parhaita tekniikoita eri kulttuureista ja eri puolilta maailmaa Aasiasta Skandinaviaan, mutta hän käyttää luovuudessaan silti vain ukrainalaisia maataloustuotteita.
Hän kutsuu toimintatapaansa uudeksi ukrainalaiseksi keittiöksi, jossa keskitytään jokaisen ainesosan potentiaalin hyödyntämiseen.
Ravintola on suunniteltu avoimeksi tilaksi, jossa kaikki prosessit ovat nähtävillä: voit nähdä kaikkien raaka-aineiden päätyvän lautasellesi alkuperäisessä muodossaan. Koko tiimi osallistuu tarjoiluun. Kokit tarjoilevat ruokia yhdessä tarjoilijoiden kanssa ja kertovat ainesosista sekä tuotteiden ominaisuuksista.
Ravintolan ruokalista on lakoninen. Se perustuu kausiluonteisiin paikallisiin tuotteisiin ja siinä painotetaan voimakkaasti talon fermentoituja ruokia.
Miralin viinilistalla on 1100 erilaista luonnonviiniä (luomu- ja biodynaamisia viinejä), joista 200 on harvinaisia ja ainutlaatuisia. Tärkeimpiä valintaperusteita ovat pieni tuotanto, spontaani käyminen ja enintään 70 mg rikkiä litraa kohti.
Yhteen nostoon osallistuvassa ryhmässä voi olla korkeintaan 22 henkilöä
Dinner in the Sky® on Events in the Sky -yrityksen kehittämä tuote, jonka avainsanat ovat eksklusiivisuus ja turvallisuus. Haluamme tarjota asiakkaillemme kaikkein eksklusiivisimpia kokemuksia täysin turvallisesti. Kaikki tuotteemme täyttävät saksalaisen standardin DIN 4112 vaatimukset. Tuotteet on suunniteltu Rheinland TÜV -tarkastuslaitoksen valvonnassa. Tämä paneutuminen turvallisuuteen on luultavasti yksi niistä syistä, joiden vuoksi Dinner in the Sky® toimii nykyisin yli 40 maassa ja miksi se on saanut viralliset luvat kaikkein vaativimmissa maissa kuten Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa, Etelä-Afrikassa jne.
Käytämme evästeitä (cookies) sivustomme kehittämiseksi ja käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja evästeistä ja niiden käytöstä löydät tietosuojakäytännöstämme.