Scroll to Content
päivä
Tuntia
Minuutti
Sekuntia

Rautatientori

18.08 - 20.08

Helsinki 2023 menu

Dinner in the Sky® Helsinki 2023

Lunch in the Sky

Dinner in the Sky

Keittiömestari

Dinner in the Sky® Helsinki 2023

Mirali Dilbazi

Perustanut Ukrainan ensimmäisen fine dining -ravintolan, Miralin, joka on mainittu ravintoloiden ”50 Best discovery” -listalla ja nimetty yhdeksi Ukrainan ruokaskenen nousevista tähdistä. Uuden ukrainalaisen keittiön lähettiläs suoritti syksyllä 2019 työharjoittelun Kööpenhaminan Amass-ravintolassa – yhdessä maailman johtavista kestävän kehityksen ravintoloista.

Tietoa Miralista

Mirali on Ukrainan ensimmäinen fine-dining -ravintola, joka avattiin 15. marraskuuta 2021. Ravintolassa on täysin avoin keittiö, joka perustuu kausiluonteisuuteen, paikallisiin raaka-aineisiin ja jätteettömään tuotantoon.

Mirali sijaitsee Kiovassa historiallisen Podilin kaupunginosan teollisuusalueella, entisen pakkaustehtaan autotallissa. Autotalli on kokonaan kunnostettu, mutta paikan teollinen ilmapiiri on säilynyt. Sisäänkäynnin luona on syvennys, joka on muutettu käymiskellariksi; siellä on korkeat katot ja alkuperäiset betonirakenteet. Ravintolan julkisivu puolestaan on avoin ja lasiseinäinen.

Ravintolan pöydistä asiakkaat voivat hyvin seurata sekä kaupungin liikennettä ikkunoista että ruoanlaittoprosessia.

Fermentoinnilla on erityinen asema Miralin ekosysteemissä. Sen avulla tiimi voi toteuttaa mahtavia kokeiluja ja saavuttaa harvoin löydettyjä makuja. Tänä vuonna ravintola laajeni tutkivalla ja kehittävällä keittiöllä, joka valmistaa umeboshia paikallisista luumuista ja aprikooseista, maitohapotettua japanilaista kvitteniä, katsuobushia hopeakarpista, bottargakaviaaria, erilaisia garumeja, soijakastikkeita ja misotahnoja. Mirali käyttää vain luonnonmukaisesti viljeltyjä paikallisten maanviljelijöiden tuotteita. Jätteettömän ideologian mukaisesti kaikki myymättä jäänyt leipä kierrätetään amazakeksi ja misotahnaksi.

70 % ravintolassa käytetyistä tuotteista on viljelty luonnonmukaisesti tai ne eivät vahingoita ympäristöä ravintolan sisäisten standardien mukaisesti. Karja ja siipikarja ostetaan paikallisilta pienviljelijöiltä, jotka eivät rajoita karjan liikkumista ja antavat niiden laiduntaa vapaasti. Lisäksi ravintola tilaa vain vähintään 5 vuotta vanhaa lypsykarjaa ja vastaanottaa ne kokonaisina ruhoina haaskauksen välttämiseksi. Kalat ja äyriäiset tulevat kokeilluilta ja testatuilta kalastajilta, jotka eivät käytä verkkoja, tai maatiloilta, jotka noudattavat kansainvälisiä standardeja ja suosivat testattua ja hyväksyttyä rehua. Pitkään hajoavien kulutustavaroiden, kuten muovikelmun, leivinpaperin, folion ja jätesäkkien käyttöä harkitaan uudelleen.

Anton Yatsuk on Mirali-ravintolan apukokki, joka työskenteli Mirali Dilbazin kanssa Khata Podoprihorassa ja tuki epäilemättä Miralia tämän omassa ravintolassa.

Maria Ovramenko on palvelupäällikkö, joka on työskennellyt Mirali-ravintolassa sen avaamisesta lähtien.

Mirali-ravintolan filosofia ja toimintatapa perustuvat kahteen perusperiaatteeseen. Keittiömestari Mirali Dilbazin ja hänen tiiminsä kiinnittävät erityistä huomiota tuotteiden laatuun ja siihen, kuka ne kasvattaa. Ennen ravintolan avaamista tiimi etsi vuoden ajan parhaita maanviljelijöitä, joilla on samat periaatteet. Yksi tärkeistä tekijöistä ruokalistan suunnittelussa on eri kulttuureista saatu kokemus ja yhteys Azerbaidžanissa syntyneen keittiömestari Miralin juuriin. Siksi ruokalistalta löytyy dolmaa XO-kastikkeella, suzmea sekä Hersonin kuivattuja tomaatteja tomaattihunajalla Miralin muistona makeista Bakun tomaateista.
Miralin keittiö liittyy läheisesti permakulttuuriin, jossa erityyppiset kasvit kasvavat harmoniassa keskenään samaan aikaan samassa paikassa. Keittiömestari Mirali näkee ruokansa ravintolassa permakeittiönä. Hänen toimintatapansa liittyy läheisesti lähestymistapaan kasvinviljelyssä, sillä ruokia valmistetaan kausiluonteisista ja paikallisista tuotteista, jotka ovat sopusoinnussa keskenään ja täydentävät toisiaan lautasella maksimoiden kunkin lajin potentiaalin. Tällainen asenne on mahdollisimman ympäristöystävällinen.
Mirali käyttää parhaita tekniikoita eri kulttuureista ja eri puolilta maailmaa Aasiasta Skandinaviaan, mutta hän käyttää luovuudessaan silti vain ukrainalaisia maataloustuotteita.

Hän kutsuu toimintatapaansa uudeksi ukrainalaiseksi keittiöksi, jossa keskitytään jokaisen ainesosan potentiaalin hyödyntämiseen.

Ravintola on suunniteltu avoimeksi tilaksi, jossa kaikki prosessit ovat nähtävillä: voit nähdä kaikkien raaka-aineiden päätyvän lautasellesi alkuperäisessä muodossaan. Koko tiimi osallistuu tarjoiluun. Kokit tarjoilevat ruokia yhdessä tarjoilijoiden kanssa ja kertovat ainesosista sekä tuotteiden ominaisuuksista.

Ravintolan ruokalista on lakoninen. Se perustuu kausiluonteisiin paikallisiin tuotteisiin ja siinä painotetaan voimakkaasti talon fermentoituja ruokia.

Miralin viinilistalla on 1100 erilaista luonnonviiniä (luomu- ja biodynaamisia viinejä), joista 200 on harvinaisia ja ainutlaatuisia. Tärkeimpiä valintaperusteita ovat pieni tuotanto, spontaani käyminen ja enintään 70 mg rikkiä litraa kohti.

5/5

Dinner in the Sky® Helsinki 2023 kokonaisuudet ja hinnat

Valitse mieleisesi viidestä erilaisesta kokonaisuudesta menun ja keston mukaan
Lunch in the Sky®
188
kahdelle
  • Hinta kahdelle hengelle
  • Yläilmoissa 40 min
  • Kolmen ruokalajin lounasmenu
  • Aperitiivi ja viini sisältyvät hintaan
  • 11.00 - 16.00 välisenä aikana
Dinner in the Sky®
338
kahdelle
  • Hinta kahdelle hengelle
  • Yläilmoissa 80 min
  • Neljän ruokalajin illallinen
  • Aperitiivi, viini ja digestiivi sisältyvät hintaan
  • 17.00 - 22.00 välisenä aikana
Brunch in the Sky®
138
kahdelle
  • Hinta kahdelle hengelle
  • Yläilmoissa 30 min
  • Kahden ruokalajin brunssi menu
  • Viini sisältyy hintaan
  • 9.30 - 11.00 välisenä aikana
Champagne in the Sky®
118
kahdelle
  • Hinta kahdelle hengelle
  • Yläilmoissa 20 min
  • Menu koostuu pienistä herkuista
  • Samppanja sisältyy hintaan
  • 16.00 - 17.00 välisenä aikana
Cocktail in the Sky®
108
kahdelle
  • Hinta kahdelle hengelle
  • Yläilmoissa 20 min
  • Menu koostuu pienistä suupaloista
  • Kokteili sisältyy hintaan
  • 22.30 - 00.00 välisenä aikana
Lunch in the Sky®
188
kahdelle
  • Hinta kahdelle hengelle
  • Yläilmoissa 40 min
  • Kolmen ruokalajin lounasmenu
  • Aperitiivi ja viini sisältyvät hintaan
  • 11.00 - 16.00 välisenä aikana
Dinner in the Sky®
338
kahdelle
  • Hinta kahdelle hengelle
  • Yläilmoissa 80 min
  • Neljän ruokalajin illallinen
  • Aperitiivi, viini ja digestiivi sisältyvät hintaan
  • 17.00 - 22.00 välisenä aikana
Champagne in the Sky®
118
kahdelle
  • Hinta kahdelle hengelle
  • Yläilmoissa 20 min
  • Menu koostuu pienistä herkuista
  • Samppanja sisältyy hintaan
  • 16.00 - 17.00 välisenä aikana
Brunch in the Sky®
138
kahdelle
  • Hinta kahdelle hengelle
  • Yläilmoissa 30 min
  • Kahden ruokalajin brunssi menu
  • Viini sisältyy hintaan
  • 9.30 - 11.00 välisenä aikana
Cocktail in the Sky®
108
kahdelle
  • Hinta kahdelle hengelle
  • Yläilmoissa 20 min
  • Menu koostuu pienistä suupaloista
  • Kokteili sisältyy hintaan
  • 22.30 - 00.00 välisenä aikana

Tärkeä tiedo

usein kysytyt kysymykset

Tärkeä tiedo

  • Vieraan pituuden pitää olla vähintään 1,4 metriä
  • Alle 18-vuotiaan vieraan seurassa pitää olla aikuinen
  • Kokemukseen voivat osallistua pyörätuolin käyttäjät ja lievästi vammaiset henkilöt
  • Alaikäisille ei tarjoilla alkoholijuomia

Hyvä tietää

  • Kysy etukäteen kasvisruuista ja ilmoita mahdollisista ruoka-allergioista
  • Juopuneilta vaikuttavat vieraat eivät turvallisuussyistä pääse Dinner in the Sky -ravintolaan
  •  Lapset eivät pääse ravintolaan ilman aikuisten seuraa
  • Tule paikalle viimeistään 20 minuuttia ennen ilmoitettua nostoaikaa
  • Jos myöhästyt, varauksesi perutaan, eikä maksua palauteta
  • Muista ottaa mukaasi varausvahvistus

Mitä ottaa mukaan?

  • Pukeudu sään mukaan
  • Muista, että 50 metrin korkeudella tuulee vähän kovempaa ja voi olla vähän kylmempää kuin maan pinnalla
  • Kun otat mukaan puhelimet ja kamerat, voit ottaa hienoja kuvia ja videoita samalla kun nautit korkeuksissa hienon päivällisen

 

 

Sää

  • Nostoja tehdään ja aterioita tarjoillaan myös sateella
  • Nostot viivästyvät tai ne perutaan ukonilmalla tai kun tuulen nopeus on yli 13 m/s
  • Nostot voidaan perua tai ne voivat viivästyä sääolojen vuoksi myös vain vähän ennen suunniteltua nostoa
  • Jos nosto perutaan, ruuat ja juomat tarjoillaan lounge-tiloissa, ja teille annetaan täyden arvon lahjakortti, jolla voitte varata kokemuksen seuraavana mahdollisena ajankohtana

Ryhmien koko

Yhteen nostoon osallistuvassa ryhmässä voi olla korkeintaan 22 henkilöä

Turvallisuus

Dinner in the Sky® on Events in the Sky -yrityksen kehittämä tuote, jonka avainsanat ovat eksklusiivisuus ja turvallisuus. Haluamme tarjota asiakkaillemme kaikkein eksklusiivisimpia kokemuksia täysin turvallisesti. Kaikki tuotteemme täyttävät saksalaisen standardin DIN 4112 vaatimukset. Tuotteet on suunniteltu Rheinland TÜV -tarkastuslaitoksen valvonnassa. Tämä paneutuminen turvallisuuteen on luultavasti yksi niistä syistä, joiden vuoksi Dinner in the Sky® toimii nykyisin yli 40 maassa ja miksi se on saanut viralliset luvat kaikkein vaativimmissa maissa kuten Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa, Etelä-Afrikassa jne.

 
5/5

Dinner in the Sky® in media

The experience recognised by leaders